Dans & Trum på Tjonga spa...

 

  • Frigörande Danskvällar
  •  Dans & Trum
  • Frigörande Afrodans
  • Spela Djembe
  • Trummimprovisation

 

 

 

 

V Ä L K O M M EN!

 

       Dansa och Njut...

  

     

Att Dansa är för kroppen lika naturligt som att andas. Vi andas in det nya och vi andas ut det gamla för varje andetag vi tar.  Så länge vi lever består vi av ren flödande energi som dansar sin egen dans i samma takt som våra hjärtan slår. Så sätt energin i rörelse och tillåt dig själv att röra dig precis som du behagar! 

 

I "Heldag på Tjonga spa" dansar vi Frigörande Afrodans, vilket sätter ordentlig fart på livsandarna. Vi dansar fritt och lekfullt mestadels i cirkel till medryckande afrikanska rytmer.  Varje människa som vågar ta plats med sitt eget unika uttryck ger såsom ringar på vattnet därmed tillåtelse åt andra att göra det samma!

   

I ett Frigörande Danspass får du vägledning i att lyssna till och följa din egen inre röst och de impulser som väcks till liv i din egen kropp medans du dansar.  Att dansa frigörande är att lekfullt bejaka sig själv och sitt eget högst personliga uttryck utan jämförelse med andra.  Du kopplar bort "huvudkontoret" och låter hjärtat , magen och inte minst fötterna styra dansen...  Dina verktyg för detta är din andning och ditt focus : Energin går alltid dit uppmärksamheten leder den!

 

              

 

        

 

                         Dansen är din egen och börjar Här och Nu...

 

 

                                         Trumcirkel

 

Att trumma i grupp skapar en mäktig känsla av urkraft och naturlig gemenskap. Van som ovan kan trumma tillsammans och låta sig ryckas med in i rytmernas gränslösa värld.

 

I "Heldag på Tjonga Spa" kan man välja att trumma tillsammans i en trumcirkel. Efter en enkel genomgång improviserar vi och hittar ganska omgående ett gemensamt flöde , en puls där alla får plats med sitt eget högst personliga uttryck. Att "slå på trumma" är att våga ta plats. Att höras och synas är vad vi alla innerst inne vill och behöver för att känna oss riktigt levande!

 

Trumman vi använder oss av är Djembe, Afrikas vanligast förekommande trumma. Alla trummor är som oss människor : olika men ändå lika.

 

 

                       

 

 

                                       Trumkurs

 

Vill du lära dig spela olika traditionella västafrikanska rytmer erbjuder vi workshops med Lamine och Charles Camara från Guinea. Dessa sammankomster brukar kännas som en Afrikansk minisemester! Grupperna kan variera i storlek från ca.4-12 personer. Vid större arrangemang delas gruppen. Går även att kombinera med Afrikansk Dans.

 

 

 

                           

                                             

__________________________________________________________________________

Tjongaspa,Lindforsa,Stora Galthult,57892Aneby.Mob:070 37 39 588 lenadahl@tjongaspa.se

            

 

"Sätt kroppen i rörelse och den helar sig själv"  

Gabrielle Roth  

   

 

 

 

 

 

Ett SPA nära dig!

 

 

 

 

Trumkurs

 

 

 

 

Naturnära

 

 

 

 

Möhippa

 

 

 

 

Lamine och Charles

 

 

 

 

Lekfull dans

 

 

 

Möhippa

 

 

 

Dans & Trumgäng

 

 

 

Mamma & Barngrupp